Wie is Ids van der Meulen Bosma?

Ik heb een administratieve opleiding op HBO niveau. Ruime kennis en ervaring opgedaan in verschillende administratieve functies bij diverse organisaties, in uiteenlopende branches.

Als hoofd administratie gaf ik directies  gevraagd en ongevraagd advies over hoe zaken anders, beter konden. Adviezen die vaak wel, maar soms ook niet werden uitgevoerd. Spelen met cijfers vind ik leuk.

Ik leerde dat door een andere aanpak vaak enorme besparingen kunnen worden gerealiseerd. Door anders naar de kosten te kijken kunnen veelal tientallen procenten anders worden aangewend.

Dit werkt veelal als een hefboomwerking, door ergens iets meer te besteden, kunnen op een andere plek de vruchten worden geplukt.  

In 1995 sloot ik mij aan bij Expense Reduction Analysts (Benelux), kortweg ERA genoemd, als kostenreductie-consultant.

Tijdens de opleiding die ik hier kreeg leerde ik hoe je eenvoudig kosten kunt besparen door mensen (organisaties) te geven wat ze werkelijk nodig hebben. Niet waar ze om vragen. Door op "no cure, no pay" basis besparingen te realiseren voeg ik waarde toe. Lukt het niet,no cure, geen rekening. De besparing over het eerste jaar deel ik met de klant. Bovendien rekenen we pas op het eind van het jaar daadwerkelijk af, de klant heeft zijn besparingen al gerealiseerd. Dat is echt No Cure, No Pay!   

Om mijn conditie op peil te houden en om te ontspannen ben ik gaan hardlopen.
Op deze foto is te zien hoe ik de finish nader van de Zeeuwse Kustmarathon, de mooiste, maar ook zwaarste marathon van Nederland. (Zoutelande 2 oktober 2010).

Ook kleine zelfstandigen moeten naar mijn mening aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen doen. Zo ben ik al jaren in mijn vrije tijd (meestal op zaterdag) bezig met het opknappen van oud spoormaterieel. Ik heb niet alleen meegeholpen de meer dan 65 jaar oude NS-locomotief 1201 (nog net te zien op de foto) weer zijn oorspronkelijke kleur turquaise terug te geven, maar ook de 1218 weer origineel bruin te maken. (Amersfoort 12 november 2011).

 

Meer weten over mij?