« »Maak 20% organisatiecapaciteit vrij!

Gepubliceerd op 01-02-2019

Onlangs las ik het boek “Free Capacity”, geschreven door Frans van Loef. In dit boek laat Frans zien hoe bedrijven gemiddeld 20% van de beschikbare tijd kunnen vrijmaken voor zaken die er echt toe doen.

Organisaties zijn constant bezig zich aan te passen aan de veranderingen in de maatschappij. Ook grijpen ze alle kansen om zich te profileren. Aan ambities geen gebrek.

In de dagelijkse praktijk blijkt dit toch behoorlijk tegen te vallen. Nieuwe plannen en initiatieven worden er “even bij gedaan”. Die dagelijkse werkzaamheden slokken alle beschikbare tijd op.

Belangrijkste reden van de stagnerende vooruitgang is het gebrek aan organisatiecapaciteit. (Herkenbaar?).

Organisatiecapaciteit bestaat uit tijd en talent.

Voor de start van de uitvoering van de plannen wordt aan de hand van de businesscase gesproken over de financiële consequenties, de benodigde investeringen en de verwachten baten of besparingen. Aan de benodigde organisatiecapaciteit wordt veel minder aandacht geschonken. Hier hebben de meeste organisaties een blinde vlek.

Organisaties hebben twee schaarse middelen: geld en organisatiecapaciteit. Organisatiecapaciteit is collectieve tijd en talent. Geld wordt gemanaged. Het is zichtbaar of er geld beschikbaar is en waaraan het wordt besteed. Organisatiecapaciteit is de andere kant van de medaille. Het is niet zichtbaar of er nog capaciteit over is en waaraan de schaarse organisatiecapaciteit wordt besteed.

Het is de kunst de collectieve tijd en het collectieve talent van de organisatie te bundelen. Er is wel aandacht voor individuele effectiviteit, hoe iemand het slimst om kan gaan met eigen tijd en talent, maar het effect hiervan wordt in de meeste bedrijven overschat. Dat komt doordat mensen vrijwel continu in interactie zijn, veelal met collega's. Als niet hele teams en afdelingen dezelfde slag maken, dan zullen er continu anderen zijn die de effectiviteit van de individuele medewerker ondermijnen. Zelf constateer ik dit ook regelmatig bij de vele bedrijven die ik bezoek.

Frans maakt in zijn boek topmanagers er van bewust dat organisatiecapaciteit schaars is en dus ook gemanaged moet worden. Collectief talent en collectieve tijd kun je, net als geld, niet op alles tegelijk inzetten.

Het boek “Free Capacity”is (bijna) net zo goed als de Besparingsomnibus (zie onder kopje "Boek" op deze website) die ik heb geschreven. Free Capacity is verschenen bij Van Duuren Management boeken; ISBN 978-90-8965-378-9

Beide boeken zetten ondernemers aan tot denken en doen!

free-capacity-1548338599.png
9789402239478-covboek-1548338762.jpg