« »Bespaar elektriciteit zonder te minderen

Gepubliceerd op 01-12-2018

Met de Kubie kun je je elektriciteitsverbruik thuis met 8 tot 20% om laag brengen.

In grote gebouwen, zoals scholen, zorginstellingen, hotels, maar ook in de industrie heeft de Kubie zich al enkele jaren bewezen. De investering was echter te hoog om lonend te zijn in je woning. Ontwikkelingen staan niet stil, de fabrikant is er in geslaagd kleinere modellen te fabriceren, waardoor je er ook thuis plezier van kunt hebben.

Energieleveranciers hebben de afgelopen jaren de spanning van 220 volt naar 230 of soms wel 240 volt omhoog gebracht. Daardoor zijn je elektrische apparaten ongemerkt meer stroom gaan verbruiken.

Deze onnodige kosten kun je met de Kubie besparen. Het systeem reduceert de te hoge spanning, maar houdt wel de stroom (ampère) het zelfde.

De Kubie wordt in je meterkast geplaatst, neemt dus weinig ruimte in.

Afhankelijk van wat je verbruikt is je investering sneller of minder snel terugverdiend. Het leuke is dat de Kubie geen onderhoud nodig heeft en zeker 30 tot 40 jaar mee kan.

Bijkomend voordeel is dat de levensduur van je kostbare apparatuur verlengd wordt door de verlaging van de onnodig hoge spanning. Uiteraard verminder je ook de CO2 uitstoot, dus je bent ook milieuvriendelijk bezig.

Jammer dat de Kubie niet werkt bij het opladen van je elektrische auto. Je auto heeft nu eenmaal een bepaalde hoeveelheid energie nodig en dat kan de Kubie nou net niet verminderen.

In combinatie met andere energiebesparende maatregelen (denk aan warmtepompen en/of zonnepanelen) heeft de Kubie zelfs een sneeuwbal effect. Overigens heb je meer dan genoeg zonnepanelen dan ga je meer terugleveren door de Kubie. De investering is dan niet zinvol, het enige voordeel dat je dan hebt is dat de levensduur van je apparatuur iets wordt verlengd. Kom je echter zonnepanelen tekort (het dak is te klein om voldoende zonnepanelen te kunnen herbergen vanwege je warmtepomp en/of elektrische auto en overig energieverbruik) dan kan de Kubie wel een zinvolle investering zijn.

De besparing is enerzijds afhankelijk van de oorspronkelijke spanning in je huis. Bij een hogere spanning wordt er meer bespaard. Anderzijds is de besparing afhankelijk van de apparatuur. Er wordt veel bespaard op stroomvretende apparatuur als wasmachines, drogers en vaatwassers. Minder op apparatuur met een transformator zoals de PC of de oplader van je telefoon.

Als de Kubie eenmaal is geïnstalleerd hoef je niets meer te doen. Het werkt automatisch.

Voor thuisgebruik dien je te denken aan een investering tussen de € 500,-- en € 800,-- incl. b.t.w. en montage. De afmeting is 20 x 28 x 18cm. Reken op een verlaging van je stroomrekening van ca. € 100,-- per jaar. Het apparaat is dus tussen de 5 en 10 jaar terugverdiend. Het komt er op neer dat de Kubie hetzelfde oplevert als ongeveer 1,5 zonnepaneel. Voor bedrijven is de investering tussen de € 1.600,-- en € 3.200,--. Een en ander is afhankelijk van wat er in de meterkast aanwezig is aan ampères.

Meer info kun je vinden op www.kubie.nl of www.pq-eu.com.

IMG-7819-e1533830864857-1-1543852827.png