« »Verhuren als verdienmodel

Gepubliceerd op 24-11-2018

Verhuur als verdienmodel.

Onze televisie ging kapot. Kan gebeuren na vele jaren trouwe dienst. Hij moet zeker 17 jaar oud zijn geweest. Dus nog een analoge uitvoering. Nu zijn we overgestapt op een Smart T.V. Ontwikkelingen staan niet stil. Dat betekende dat onze oude digitenne het ook niet meer deed.

Dus naar KPN voor een nieuwe digitenne. De situatie uitgelegd en een nieuwe digitenne meegekregen. Aansluiten en klaar. Er zat een gebruiksaanwijzing bij waardoor we het zelf konden doen. We hebben weer kijkplezier.

In de KPN-winkel keek ik mee op het scherm. Zag dat het apparaat € 80,-- kost. Dit bedrag werd meteen gecrediteerd. Ik vroeg aan het meisje in de winkel: “Kan ik het niet beter kopen voor die € 80,--?”. “Nee, mijnheer, dat kan niet meer. U kunt ze alleen nog huren” was het antwoord. Nu betaal ik € 5,-- per maand voor de digitenne.

Gaat in 1 moeite door het de rest van het abonnement. 1 keer invoeren en klaar. Het zelfde werk als 1 maal een eenmalig bedrag invoeren.

€ 5,-- per maand. Dat is in 16 maanden die € 80,--. Stel dat deze TV met het kastje het 16 jaar vol gaat houden. Dan levert dit apparaatje ook het twaalfvoudige op. 12 maal € 80,-- is € 960,--! Niet gek voor een dingetje van € 80,--.

Ooit sprak ik eens met Pierre Boels (je weet wel van “verhuurt bijna alles”. Pierre vertrouwde mij toe: “Ik ben principieel tegen huren, want huur is duur!” Pierre kan het weten.

verhuur-01542898441.png