« »Het is iets meer, mag dat?

Gepubliceerd op 29-09-2018

Zwaar transport

De zware cargo en liftingindustrie is niet voor een kleintje vervaard. De grootste en lastigste klussen nemen ze voor hun rekening. Bij al dat verplaatsen van grote en zware lasten komt nogal wat kijken. Als het mis gaat, gaat het goed mis. Dat moet zoveel mogelijk worden voorkomen.

Een en ander vergt dus nogal wat van mens en materieel.

Op het materieel moet je dus niet bezuinigen. Het moet sterk en veilig zijn. Dat komt ook de mensen die er mee moeten werken ten goede. Tot voor kort betekende dat ook heel zwaar materieel. Maar dat tijdperk ligt achter ons. De tijd van zware stalen kettingen is voorbij: Nu is er een kunststof oplossing met dyneema. Minstens zo sterk als staal, maar acht keer lichter. Dat acht keer lichter is vooral prettig voor de mensen die ermee werken, denk alleen maar aan de hoeveelheid rugklachten die dit kan voorkomen.

Daardoor kan er ook sneller worden gewerkt, zonder dat mensen zich meer moeten inspannen. Die tijdsbesparing kan fors oplopen!

Omdat een kunststof ketting, vanwege de zachtheid en flexibiliteit ten opzichte van staal, de lading minder beschadigd, is het ook veiliger voor de te hijsen last. Anderzijds kan dat ook net het verschil maken tussen de vingers kwijt zijn, of dat ze alleen maar gekneusd zijn, mochten ze toch bekneld raken. Daarnaast zijn er nog meer voordelen:

Stiller

Kunststof is stiller dan staal in gebruik. Prettig voor de mensen die er mee werken en de omgeving.

Productiviteit

Doordat kunststof kettingen vele malen lichter zijn, hoeven mensen niet meer te zeulen met zware stalen kettingen. Even uitblazen is er niet meer bij. Ook hoeven er minder maatregelen te worden genomen om de -vaak kostbare- lading te beschermen. De productiviteit zal significant toenemen!

Minder schade

Omdat kunststof de lading niet of nauwelijks kan beschadigen, zeker niet in vergelijking met zware stalen kettingen. Zal er geen of minder schade aan de lading en oplegger optreden. Ook treedt er minder roestvorming op aan de lading als gevolg van dat zelfde staal.

Duurzaam

Kunststof kettingen kunnen, mits goed gebruikt, langer mee gaan dan stalen kettingen. Daar staat wel een hoger prijskaartje tegenover, maar dat is snel terugverdiend door een lager ziekteverzuim en een hogere productiviteit. Bovendien zal het laadvermogen van de hijskranen toenemen, doordat het eigen gewicht van de kraan lager wordt. Vandaar: “Het is iets meer, mag dat?”

Milieu

Ook het milieu is beter af met deze lichtgewicht oplossing. Er wordt immers minder brandstof verbruikt.

Voordelen van kunststofkettingen in het kort:

Acht keer lichter in gewicht.
Minder ziekteverzuim.
Hogere productiviteit.
Stiller.
Minder schade.
Duurzaam.
Beter voor het milieu.

Trendsetters

Trendsetters op het gebied van zwaar transport zijn al lang overtuigd van de enorme voordelen van kunststof. Wanneer komt u over de brug? Neem vrijblijvend contact op voor meer info.

staal-en-dyneema-def-CMYK-1537522499.jpg