« »Filedruk steeds groter

Gepubliceerd op 01-06-2019

In 10 jaar tijd zijn er een miljoen auto's bijgekomen in Nederland. Denk alleen maar eens aan het aantal buitenlandse nummerborden die je vroeger niet zag. Poolse kentekens, naast vele kentekens uit Duitsland en België. Dit betekent wel dat de wegen steeds voller worden. Dus meer kans op files. Ook op plaatsen waar dat vroeger niet het geval was.

Daarnaast is het aantal fietsen enorm toegenomen. Elektrische fietsen zie je meer en meer. In Amsterdam groeit de verkeersdruk met 5% per jaar. Nog even en alles staat muurvast.

Zeker een goede infrastructuur is een eerste vereiste. Daarvoor zijn met name de verschillende overheden voor verantwoordelijk. Een verdere verbetering van het openbaar vervoer kan ook een oplossing zijn. Denk alleen maar aan het feit dat er nu al iedere 10 minuten treinen tussen Amsterdam en Eindhoven heen en weer rijden. Maak daar dan ook gebruik van! Toegegeven, met de trein heb je wel eens vertraging, maar nog nooit met de auto in de file gestaan?

Toch heeft iedere werkgever invloed op het reisgedrag van zijn medewerkers. Meer thuiswerken is het eerste wat bij je opkomt. Ook verschoven werktijden kan tot de mogelijkheden behoren. Stimuleer dus meer gebruik van (elektrische) fiets en/of openbaar vervoer. Bekijk ook de inzet van deelauto's. Op de motor i.p.v. de auto kan ook een oplossing zijn.

Als iedereen zijn steentje bijdraagt kunnen we met zijn allen de filedruk verminderen!

snelweg-01556538299.jpg