Niet investeren wel besparen

Niet investeren, wel besparen!
De nieuwe generatie LED-verlichting is uniek in prestaties en duurzaamheid, maar daar hangt wel een prijskaartje aan.

Toch passen deze nieuwe LED-TL-buizen in uw budget. Dankzij een leaseconstructie kunt u direct profiteren van een energiebesparing die tot maximaal 80% kan oplopen.

De leasemaatschappij koopt uw lampen en wordt in eerste instantie eigenaar. U bent wel economisch eigenaar, kunt de investering activeren op de balans. Rente en afschrijvingskosten zijn fiscaal aftrekbaar. 

De besparing op energie gebruikt u voor de aflossing en rente van de lampen. De lampen gaan als het goed is langer mee dan de leasetermijn. Toch is dit een dure vorm van financiering.

Helaas gaan de meeste LED- lampen niet de beloofde 50.000 branduren mee. Enerzijds houdt de driver het niet zo lang vol, anderzijds gaat de lichtopbrengst geleidelijk aan naar beneden.

Een LED lamp mag dan wel energiezuiniger zijn dan een T5 lamp, daar staat tegenover dat de lichtopbrengst ook minder is. Bijkomend voordeel van de T5 is dat deze d.m.v. een adapter in de bestaande armaturen past. De investering in T5 is dan ook veel lager. Terugverdientijd van T5 is veel korter dan die van LED-lampen.  

Gelukkig is er nu wel goede LED verlichting op de markt. Die is nog niet eens zoveel duurder dan T5, daar staat tegenover dat LED verlichting wel ietsjes energiezuiniger is dan T5. Per saldo is LED dus net zo snel terugverdiend als T5.Bijkomend voordeel is dat de LED verlichting nu wel langer mee kan gaan dan T5.

Overigens schrijf de lampen af in maximaal de garantieperiode, niet omdat de lampen niet langer mee kunnen gaan, maar omdat de ontwikkeling razendsnel gaat. Over enkele jaren zal de verlichting nog energiezuiniger zijn dan nu. Het kan dus lonend zijn de lampen veel eerder te vervangen (economische levensduur) t.o.v. de technische levensduur.

 

Zal ik het verschil eens voor u op een rij zetten?