Cash flow verbeteren

Betaal zelf later en ontvang uw geld eerder!

CASHFLOW
U wilt uw cashflow verbeteren, dus uw leveranciers later betalen. Die zitten daar niet op te wachten, wel op uw geld. Ook uw leveranciers willen hun liquiditeitspositie gezond houden. Uw debiteuren sneller later betalen dan, die staan daar ook niet om te springen, die houden uw geld liever nog even vast.

OPLOSSING
De oplossing komt aan de wensen van beide partijen tegemoet. De leverancier krijgt zijn geld binnen enkele dagen, de koper krijgt een betalingstermijn tot 58 dagen. De kredietmaatschappij schiet de betaling voor. Beide partijen verbeteren daarmee hun cashflow.

KOSTEN
Een kredietmaatschappij werkt uiteraard niet gratis. De verkoper betaalt dus een provisie aan de maatschappij. Zie het als een korting voor contante betaling. De kopende partij heeft een extra krediet van bijna een maand. Dat is ook wat waard. Door de kosten te delen zijn beide partijen beter af.

MAATWERK
Er zal met de kredietmaatschappij overlegd moeten worden of de oplossing geschikt is voor de specifieke situatie. De kredietlimiet wordt besproken, uiteraard moet de koper kredietwaardig worden bevonden. De ondernemer bepaalt zelf wanneer hij van deze methode gebruik maakt. Er is geen afnameverplichting, er worden geen kosten in rekening gebracht voor het beschikbaar stellen van krediet. Er worden geen zekerheden of borgstellingen gevraagd.

RISICO'S
Het risico is voor de kredietmaatschappij, die heeft ervaring in kredietbeoordelen. Dus bij een positief oordeel geen aanvullende zekerheid nodig. Daardoor is de vergoeding iets hoger dan bij de bank. Groot voordeel is dat vrijwel direct, binnen 3 tot 5 werkdagen kan het geld overgemaakt zijn.

VOORDELEN
Hoewel de kosten wat hoger zijn dan bij een bank is deze oplossing vaak voordeliger dan een korting voor contant. Bovendien is de klant veelal genegen bij te dragen aan de kosten, immers zijn krediettermijn wordt opgerekt. Vaak wordt deze oplossing gebruikt bij strategische leveranciers. Leveranciers en afnemers met wie je de relatie wilt versterken. De slagkracht van beide ondernemers wordt vergroot. Dit extra werkkapitaal kan bijdragen aan de groei van beide ondernemingen.

NIEUW
Deze methode wordt nog niet veel toegepast, het pas een jaar geleden ontwikkeld. De eerste reacties zijn lovend. Nog een voordeel die de gebruikers zien is dat de afdeling creditmanagement minder tijd kwijt (en dus minder kosten) is met het incasseren van vorderingen.

MIS DE BOOT NIET.
U wilt liever gisteren dan vandaag met deze unieke oplossing werken. Neem dus snel contact op met mij voor meer informatie.