Besparen op vrachtkosten

VRACHTKOSTEN ONNODIG HOOG?

VRACHTKOSTEN
Vrachtkosten zijn vaak onnodig hoog doordat vervoerders complexe, niet transparante tarieftabellen hanteren. Daarom is goed vergelijken voor uw specifieke zendingsprofiel bijna onmogelijk. Transporteurs werken met postcodes, regio indelingen, gewichts- en volumeklassen. Daarnaast nog andere toeslagen. Hebt u veel zendingen en bestemmingen dan is het geheel al snel ondoorzichtig.

SOFTWARE
Een bedrijf, gespecialiseerd in de inkoop van transport, heeft een uniek stuk software voor vrachtkosten ontwikkeld, dat u kan helpen uw transport optimaal in te richten. In combinatie met een effectief aanbestedingstraject en kennis van de transportmarkt heeft dit al geresulteerd in besparingen op de transportkosten tot 30%, met behoud van kwaliteit. In 80% van de gevallen blijven de huidige vervoerders actief voor de klant.

ZEEVRACHT                                                                                                                                                                                              Voor zeevracht, waar de markt dynamischer is en de transittijd meer uiteenlopend, is een speciale portal ontwikkeld die helderheid geeft in tarieven en transittijden van meerdere aanbieders. Zo kunnen de juiste keuzes gemaakt worden uit marktconforme aanbiedingen.

KWALITEIT EN SERVICE
Uiteraard wordt rekening gehouden met uw wensen m.b.t. kwaliteit en service. D.m.v. een goede inventarisatie van welke eisen aan transport echt nodig zijn voor een goede bedrijfsvoering en tevreden klanten. Dat is de start van elke goede tender. Door de juiste eisen te stellen aan kwaliteit, selectie van transporteurs die daar bij passen en door tarieven te vergelijken, kan een goede afweging voor uw specifieke situatie worden gemaakt.

GRATIS QUICKSCAN
U bent nog niet overtuigd? Na een kennismaking kan d.m.v. een gratis en vrijblijvende quickscan van uw kosten t.o.v. marktconforme tarieven kan voor uw specifieke situatie een indicatie worden gegeven van de mogelijke besparing.  

AANBOD 
Zoals u weet werk ik no cure no pay. Normaal delen we de besparingen gedurende het eerste jaar. Dus ieder de helft. Echter de post vrachtkosten drukt veelal zo zwaar op de begroting dat het niet altijd reëel is 50% van de besparingen te vragen. Op basis van de te verwachten besparing, gebaseerd op de quick scan, komen we een prestatiebeloning overeen. In de volgende jaren is de besparing geheel voor u!    

U heeft niets te verliezen, waar wacht u nog op? Neem direct contact op!

Bespaar op uw vrachtkosten in 5 stappen. (De vet gemaakte punten maken het verschil tussen zelf doen en laten doen).

1. Inventarisatie transportbehoefte.

Opstellen van goede en complete tendervoorwaarden. Wat zijn echt uw pijnpunten v.w.b. kwaliteit en services? Hebt u rekening gehouden met? Hebt u gedacht aan? Waarom is dit voor u zo belangrijk? Waarom doet dat voor u niet terzake?

2. Selectie transporteurs.

Naast de vervoerders die u al kent kunnen wij door ons grote netwerk van transporteurs u ook kennis laten maken met andere vervoerders die bij u passen.

3. Aanvragen van tarieven.

Het aanvragen van tarieven is een kleine moeite als u van te voren uw tendervoorwaarden helder hebt en een selectie van passende vervoerders hebt gemaakt.

4. Vergelijken en rapportage.

De unieke en innovatieve software die wordt gebruikt maakt voor u het vergelijken een stuk makkelijker. Daardoor is de rapportage een stuk helderder.

5. Optimalisatie van het transport.

Hebt u de eerste 4 stappen goed doorlopen, dan is optimalisatie van het transport het logische gevolg.

Bespaar tijd en geld, neem direct contact op!

Zwaar transport

De zware cargo en liftingindustrie is niet voor een kleintje vervaard. De grootste en lastigste klussen nemen ze voor hun rekening. Bij al dat verplaatsen van grote en zware lasten komt nogal wat kijken. Als het mis gaat, gaat het goed mis. Dat moet zoveel mogelijk worden voorkomen.

Een en ander vergt dus nogal wat van mens en materieel.

Op het materieel moet je dus niet bezuinigen. Het moet sterk en veilig zijn. Dat komt ook de mensen die er mee moeten werken ten goede. Tot voor kort betekende dat ook heel zwaar materieel. Maar dat tijdperk ligt achter ons. De tijd van zware stalen kettingen is voorbij: Nu is er een kunststof oplossing met dyneema. Minstens zo sterk als staal, maar acht keer lichter. Dat acht keer lichter is vooral prettig voor de mensen die ermee werken, denk alleen maar aan de hoeveelheid rugklachten die dit kan voorkomen.

Daardoor kan er ook sneller worden gewerkt, zonder dat mensen zich meer moeten inspannen. Die tijdsbesparing kan fors oplopen!

Omdat een kunststof ketting, vanwege de zachtheid en flexibiliteit ten opzichte van staal, de lading minder beschadigd, is het ook veiliger voor de te hijsen last. Anderzijds kan dat ook net het verschil maken tussen de vingers kwijt zijn, of dat ze alleen maar gekneusd zijn, mochten ze toch bekneld raken. Daarnaast zijn er nog meer voordelen:

Stiller

Kunststof is stiller dan staal in gebruik. Prettig voor de mensen die er mee werken en de omgeving.

Productiviteit

Doordat kunststof kettingen vele malen lichter zijn, hoeven mensen niet meer te zeulen met zware stalen kettingen. Even uitblazen is er niet meer bij. Ook hoeven er minder maatregelen te worden genomen om de -vaak kostbare- lading te beschermen. De productiviteit zal significant toenemen!

Minder schade

Omdat kunststof de lading niet of nauwelijks kan beschadigen, zeker niet in vergelijking met zware stalen kettingen. Zal er geen of minder schade aan de lading en oplegger optreden. Ook treedt er minder roestvorming op aan de lading als gevolg van dat zelfde staal.

Duurzaam

Kunststof kettingen kunnen, mits goed gebruikt, langer mee gaan dan stalen kettingen. Daar staat wel een hoger prijskaartje tegenover, maar dat is snel terugverdiend door een lager ziekteverzuim en een hogere productiviteit. Bovendien zal het laadvermogen van de hijskranen toenemen, doordat het eigen gewicht van de kraan lager wordt. Vandaar: “Het is iets meer, mag dat?”

Milieu

Ook het milieu is beter af met deze lichtgewicht oplossing. Er wordt immers minder brandstof verbruikt.

Voordelen van kunststofkettingen in het kort:

Acht keer lichter in gewicht.
Minder ziekteverzuim.
Hogere productiviteit.
Stiller.
Minder schade.
Duurzaam.
Beter voor het milieu.

Trendsetters

Trendsetters op het gebied van zwaar transport zijn al lang overtuigd van de enorme voordelen van kunststof. Wanneer komt u over de brug? Neem vrijblijvend contact op voor meer info.

 

Pallets, een verborgen kostenpost.

In Europa circuleren meer dan een miljard pallets. Logisch dat dit een enorme kostenpost is voor de eigenaren van die pallets. Toegegeven, als je al die ladingen met de hand zou moeten overladen, dan zou je nog meer tijd en geld kwijt zijn. Toch vormen pallets zo'n 10% van de logistieke kosten.

Zonder pallets geen efficiënte opslag en transport. Pallets beschermen uw kostbare goederen, worden zelfs gebruikt als verkoop eenheid.

Per jaar worden er in Europa meer dan 400 miljoen pallets in omloop gebracht. Dit komt neer op een investering van meer dan twee miljard euro. Evenzovele oude pallets worden jaarlijks vernietigd of verdwijnen ergens in een open haard of op een andere manier.

Kortom er verdwijnen jaarlijks voor tientallen miljoenen euro's aan pallets. Daarvoor betaalt u als gebruiker de rekening.

U kunt een aanzienlijke kostenbesparing realiseren door het gebruik van pallets te optimaliseren. Uw winst wordt vergroot als u zich deskundig laat adviseren door een onafhankelijk en deskundige projectmanager met kennis van zaken.