Besparen op personeelskosten

Untitled design (7).png

Voorkomen is beter dan genezen

De grootste kostenpost in een bedrijf zijn de personeelskosten. Als u daar nou eens op kunt besparen?... Dat kan!

Aanstelling

Het begint al met de aanstelling van een nieuwe medewerker. Personeelsfraude kost miljarden per jaar. Een betrouwbaarheidsonderzoek helpt om deze fraude te voorkomen c.q. te verminderen.

De kosten van zo'n onderzoek zijn niets in vergelijking bij de schade van een verkeerde aanstelling. Denk hierbij aan:

  • De schade zelf (niet altijd meer verhaalbaar op de dader)
  • Imagoschade
  • Soms toch nog vertrekregeling
  • Kosten van nieuwe sollicitatieprocedure en inwerken nieuwe kandidaat.
  • Voorkomen is beter dan genezen.

Flexibele arbeid

Flexibele arbeid komt steeds meer voor. De wetgever is de werkgevers tegemoet gekomen in hun steeds groter wordende behoefte aan flexibele arbeidsoplossingen. Daartegenover staat dat flexwerkers en ZZP-ers meer zekerheid wordt geboden. Dat betekent dat er nieuwe drempels zijn bijgekomen voor het verlengen van flexkrachten.

In het verleden kon een werknemer maximaal 3 contracten krijgen in een periode van 3 jaar. Nu is dat 2 jaar. Verder moesten er tot voor kort minimaal 3 maanden tussen zitten alvorens er een nieuwe periode van 3 jaar in ging. Nu is dat 6 maanden voor een nieuwe periode van 2 jaar.

Vervelend voor bedrijven met seizoenarbeid. Ingewerkte medewerkers kunnen niet zonder meer weer aan de slag.

Payrolling

Payrolling kan een oplossing zijn. De tijdelijke contracten met een werknemer kunnen worden opgerekt van 2 tot 5,5 jaar. Uiteraard hangt daar een prijskaartje aan. Echter indien u nagaat wat een werknemer werkelijk kost aan sociale lasten, vakantie en pensioen valt dat wel mee. Grote voordeel is dat u minder mensen hoeft in te werken en dat goede mensen een grotere kans hebben op een vaste baan bij u, waardoor u nog minder mensen hoeft in te werken.

Vraag meer informatie aan: Klik hier

Bezuinigen

In veel organisaties zijn verschillende functies de afgelopen jaren wegbezuinigd. Dit betekent dat dezelfde taken door minder mensen moeten worden gedaan. Stress komt dan om de hoek kijken.

Vroegtijdig stresssignalen herkennen kan veel ellende besparen. Voorkomen is beter dan genezen! Counseling kan in een beperkt aantal uren veel leed voorkomen. Wacht niet tot het te laat is.

Weet u hoeveel het u kost als een werknemer ziek uit dienst gaat?

Counseling

Vaak wordt counseling geheel of gedeeltelijk betaald door de zorgverzekering van de werknemer.

Subsidies

Voor medewerkers van verschillende leeftijdsgroepen zijn er uiteenlopende subsidiemogelijkheden. Voor leerlingen en stagiairs zijn er andere potjes dan voor 50 plussers. Voor arbeidsgehandicapten zijn er andere mogelijkheden dan voor werknemers die ziek zijn geweest of zelfs ziek uit dienst zijn gegaan. Vaak kunt  u nog tot 5 jaar terug een beroep doen op die regelingen. Het geld ligt op straat, u moet wel bukken om het op te rapen!

Schone werkplek

De laatste tijd is veel te doen omtrent een schone werkplek. Weliswaar komt het schoonmaakbedrijf een of meerdere keren per week langs om te stofzuigen en de bureaus af te nemen, maar het toetsenbord wordt niet meegenomen. Zit vol met etensresten (schimmels), haren en huidschilfers. Bovendien, niet alle medewerkers wassen hun handen na toiletbezoek. Kortom een werkplek is een bron van ziektekiemen. Zeker wanneer het flexplekken betreft. Ook hier is van toepassing: Voorkomen is beter dan genezen. Ten onrechte wordt hier nogal eens op bezuinigd. Weet u wat een dag ziek zijn u kost?

Klimaatbeheersing

Dan de luchtbehandeling in de bedrijven. Er is klimaatbeheersing in de gebouwen. Koel in de zomer, warm in de winter. Ramen mogen (en kunnen vaak niet) open om het systeem niet te frustreren. Echter de filters die de lucht moeten zuiveren van verkoudheidsvirussen, griepbacillen en andere stoffen dienen wel regelmatig te worden vervangen. Dit wordt nog wel eens vergeten c.q. hier wordt op bezuinigd. Voor een fractie van de kosten van het ziekteverzuim dat voorkomen kan worden, worden de filters vervangen en het systeem gereinigd. Ook hier is de kreet voorkomen is beter dan genezen van toepassing.

5494284254_4ea025e1b3_o.jpg

Bewegen

De organisatie kan ook besmet raken met een gezond virus! We weten allemaal dat veel mensen onvoldoende bewegen. Een gymzaal in het bedrijf trekt m.n. mensen die toch al sporten. De niet sporters die voorzichtig een poging wagen kunnen niet mee met degenen die een betere conditie hebben en haken af. Een gezondere levensstijl van de medewerkers kan veel ellende voorkomen, ofwel voorkomen is beter dan genezen.

Daling ziekteverzuim

Als mensen prettig werken, zich uitgedaagd voelen en zich kunnen ontplooien in hun werk voelen ze zich meer met de zaak verbonden. Mensen zitten lekkerder in hun vel, daardoor zal het ziekteverzuim afnemen. Dit bereikt u door:

  • Stimuleren van eigenaarschap bij de medewerkers, waardoor de directeur/eigenaar een stapje terug kan doen.
  • Binden van medewerkers aan het bedrijf.
  • Versnellen en borgen van bestaande verbetertrajecten.
  • Verhogen van winst, groei en liquiditeit.
  • Verhogen van de effectiviteit van de teams.

Declaraties

Regelmatig komt het voor dat medewerkers kosten maken voor het bedrijf. Die kosten worden gedeclareerd. De verwerking van deze veelal kleine bedragen kost vaak dan ook meer dan de declaratie zelf. Dankzij automatisering kunnen stappen worden gemaakt waardoor het proces efficiënter in zijn werk gaat en fraude voorkomen kan worden.

Samengevat

Personeelskosten zijn de grootste kostenpost in de meeste organisaties. Als hier slechts een klein percentage op kan worden bespaard praten we al over grote bedragen.

Vraag meer informatie aan: Klik hier

 

Meer weten over enkele ondernemers die u kunnen helpen om te besparen op uw personeelskosten? Lees dan het boek "Succes is Besmettelijk"

 

Besparen op personeelskosten

Wilt u als ondernemer kunnen besparen op de personeelskosten, dan bent u bij Adviesburo van der Meulen Bosma BV aan het juiste adres. Door middel van het doorvoeren van een aantal eenvoudige aanpassingen of beleidsregels bespaart u al snel een aanzienlijk bedrag op de personeelskosten. Een organisatie kan natuurlijk niet zonder goed en ervaren personeel. Samen met u zorgen ze voor de groei van het bedrijf. Maar hoe kunt u als ondernemer besparen op de personeelskosten zonder direct een ingrijpende en vaak inefficiënte reorganisatie in te hoeven zetten. Slechts een klein percentage kunnen besparen op deze kosten levert op jaarbasis al een behoorlijk bedrag op. Bij Adviesburo van der Meulen Bosma BV weten we exact hoe uw onderneming kan besparen op de personeelskosten zonder dat daar veel aanpassingen voor nodig zijn. Efficiënt om kunnen gaan met de kosten van het personeel begint eigenlijk al met het aanstellen van werknemers. Door vooraf een goed betrouwbaarheids-onderzoek in te laten stellen voorkomt u teleurstellingen en hoge kosten achteraf. Het is dan ook niet voor niets dat personeelsfraude het bedrijfsleven miljarden per jaar kost. Daarnaast neemt een verkeerd ingeschatte aanstelling ook een behoorlijk imagoschade voor uw onderneming met zich mee, terwijl de werknemer vaak toch nog kan profiteren van een wettelijk vastgestelde vertrekregeling. Naast al deze onnodige kosten moet de sollicitatieprocedure voor nieuw personeel opnieuw worden opgestart, welke ook weer zorgt voor het nodige winst en tijdverlies. Uiteraard zijn er nog meer manieren waarmee Adviesburo van der Meulen Bosma BV u kan helpen als u als ondernemer wilt besparen op personeelskosten.

Efficiënt besparen op personeelskosten met Adviesburo van der Meulen Bosma BV

Besparen op personeelskosten houdt niet op door kritisch te kijken naar de aanstelling van een nieuwe medewerker. Ook payrolling draagt bij aan het verlagen van de kosten voor het personeel. Grote groepen mensen inwerken is hierdoor niet meer nodig, terwijl getalenteerd personeel een betere kans hebben op een vaste aanstelling binnen uw organisatie. Maar, ook een schone en prettige werkplek draagt bij aan het verlagen van de personeelskosten. Zeker ziekteverzuim is voor uw onderneming een grote kostenpost. Heeft u er wel eens bij stilgestaan wat een zieke werknemer uw onderneming per dag kost, hier kunt u als organisatie actief aan bijdragen door te zorgen voor schone werkplekken waar het personeel zich fijn en gewaardeerd voelt. Een schone werkplek voorkomt de verspreiding van ziekmakende schimmels en bacteriën. Het inzetten van een schoonmaakbedrijf draagt dan ook bij aan het besparen op de personeelskosten. Heeft u een airco of andere vorm van klimaatbeheersing binnen uw bedrijf, ook deze systemen staan hoog in de notering van ziekteverwekkers op de werkvloer. Regelmatig de filters vervangen is dan ook een must om het personeelsbestand gezond en actief te kunnen houden. Wilt u als ondernemer besparen op de personeelskosten, neem dan vrijblijvend contact op met Adviesburo van der Meulen Bosma BV.