Besparen op Energie, mensen, muntjes en milieu.

Energie inkoop is een vak apart. De beste resultaten behalen ondernemers door een combinatie van IDS,
Informatie, Deskundigheid en een Slim tijdstip.

Als ondernemer hebt u nu eenmaal elektriciteit en gas nodig. Voor verwarming, verlichting, computers en uiteraard de producten.

De grootste besparingen zijn te behalen door energiebesparende maatregelen te nemen. Dit is iets waar u zeker als de energieprijzen weer gaan stijgen de vruchten van plukt.

Marktprijzen van energie wisselen dagelijks, soms per uur. Een slim inkoopmoment is dus essentieel.
Hiervoor hebt u informatie nodig. Van belang is ook de vraag en aanbod binnen de internationale energiemarkt. Hebt u hier de deskundigheid van in huis?

Om het risico zo klein mogelijk te houden is het wenselijk gebruik te maken van verschillende inkoopstrategieën. Vaste inkoopschema's met gespreide inkoop van zowel volumes als meerdere jaren.
(Endex settlement noteringen) + opslag. Of leveringsprijs op basis van ongewogen gemiddelden van APX day-ahead noteringen in een maand + opslag.

Daarnaast zijn de leveringsvoorwaarden van belang. Een lage kwh-prijs kan hoog uitkomen door aanvullende vergoedingen als gecontracteerd vermogen.

Meer dan 25% van de energiefacturen zijn te hoog. Komt door de ingewikkelde facturen. Denk daarbij aan energiebelasting en het samenvoegen van meters of juist niet.

Bij een lange termijncontract weet u waar u aan toe bent. De leverancier heeft u zo lang als klant, pakt tevens winst door voordeliger in te kopen op de groothandelsmarkt.

Kortom: Energie inkopen is nog niet zo eenvoudig. Neem de proef op de som.