Besparen op accountants

Besparen op accountantskosten

Door de kredietcrisis zijn de accountantstarieven onder druk komen te staan. Anderzijds is door toenemende automatisering het aantal declarabele uren afgenomen. Om die reden heeft de accountantswereld naar een ander verdienmodel gezocht: Advisering.

Nu werd er altijd al aan advieswerk gedaan, maar dit was meer een bijverdienste. Tegenwoordig  wordt een deel van de gemiste controle uren goedgemaakt door advieswerk. Uren die u als ondernemer moet betalen.

Voor een groot deel bestaat dat advies uit vragen die u gesteld worden. Vragen waarop u zelf het antwoord moet geven. U mag voor die vragen wel een riant uurtarief betalen, terwijl u zelf het antwoord mag ophoesten.

MijnBedrijfsanalist

MijnBedrijfsanalist is een online businesstool waarin alle vragen die maar bedacht kunnen worden zijn verwerkt. Omdat alles wat er op ondernemersgebied te vragen valt voor u niet relevant is, is MijnBedrijfsanalist opgedeeld in 5 modules.

 • Concurrentie (Voor het bepalen waar uw kansen liggen t.o.v. de concurrenten).
 • Klanten (Meer inzicht in de klantenportefeuille, om de omzet te vergroten).
 • Management en Personeel (Het team onder de loep nemen, leeftijdsopbouw, dienstjaren, functioneren, hiermee kosten besparen of teamsamenstelling aanpassen).
 • Missie, visie en strategie (Helder en duidelijk uw missie en visie vast- of bijstellen, zodat u de huidige strategie kunt evalueren en de koers voor de toekomst kunt inzetten).
 • Organisatie en processen (Inzicht in wat u aan de organisatiestructuur kunt veranderen, of gestructureerd beoordelen welke processen u beter kunt aanpassen).

Een aantal vragen zijn simpel, hebt u al lang het antwoord op. Zijn wel relevant voor het complete geheel. Andere vragen zult u even over moeten nadenken. Geeft niet, mag u (voorlopig) overslaan. Er kunnen ook vragen zijn die u wel aan uw adviseurs wilt voorleggen. Kunt u gezamenlijk met het antwoord komen. Geleidelijk aan krijgt u een compleet overzicht van de toekomst van uw bedrijf. Dat is het voordeel van een online tool. U kunt beginnen op momenten die u uitkomen.          .                                                                                                                                                                                                          Voor de prijs hoeft u het niet te laten. Voor slechts €49,95 per maand (per module) hebt u een heel jaar de tijd om uw onderneming in kaart te brengen. Voor dat bedrag kunt u nog geen half uur met uw adviseur sparren.

Bijkomend voordeel is dat het netwerk achter MijnBedrijfsanalist ervaren ondernemers zijn waarmee u kunt sparren tegen een aantrekkelijk tarief.

Als u code 01_02_020 in geeft op MijnBedrijfsanalist.nl, dan krijgt u de eerste maand GRATIS!   

(Korting wordt achteraf met u verrekend).

Voordelen in het kort:  

 • Meer inzicht in strategische en tactische mogelijkheden op het gebied van organisatieverbetering, omzetverhoging of kostenverlaging.
 • Inzicht waarmee u uw gevoel kunt onderbouwen.
 • Toegang tot een tool waarin u meteen, geheel in uw eigen tempo aan de slag kunt. MijnBedrijfsanalist is praktisch en direct toepasbaar. De vragen en analyses zijn voorzien van een duidelijke uitleg en aansprekende voorbeelden.
 • Analyse van uw bedrijf op basis van algemeen geaccepteerde, gebruikte en gerenommeerde businessmodellen, zonder dat u deze zelf moet aanleveren.
 • Analyse van uw bedrijf aan de hand van vooraf gedefinieerde onderwerpen, zonder dit zelf te moeten bedenken, zoals gebruikelijk bij een template.
 • De mogelijkheid zelfstandig een professioneel plan te maken.
 • Besparing op uw advieskosten. door zelf de invoer te doen en de conclusies te trekken.
 • Toegang tot een gebruikersvriendelijke applicatie in de Cloud, die na aanschaf meteen te gebruiken is. Dus zonder aanschaf van extra hardware of moeilijke software installatie.
 • 24/7 en overal ter wereld -waar internetverbinding aanwezig is- toegang tot de veilig opgeslagen gegevens. U bent niet afhankelijk van de werktijden van anderen.
 • Een jaar toegang voor een uniek en aantrekkelijk geprijsd product. (Tip start met maximaal 2 modules, zeker in het begin heeft u er de handen aan vol).   

 

 Wilt u eerst meer weten?

 

INTERNATIONALE BELASTINGEN


EXECUTIVE MANAGER                                                                                                                                                                                           Als executive manager met internationale verantwoordelijkheden wilt u geen problemen op fiscaal gebied. Integendeel, u wilt het goed geregeld hebben. Zonder risico, maar ook niet te veel betalen.

Een fiscalist, voorheen partner bij een van de grotere accountantskantoren neemt u die zorgen uit handen. Big-4 kennis, tegen MKB tarief.

EXPATS                                                                                                                                                                                                        Een expat heeft wel andere zorgen aan zijn hoofd dan om zich te bekommeren om zijn fiscale positie.

Die zorgen worden u uit handen genomen, zodat u zich volledig kunt richten op datgene waar u goed in bent. U wilt hiervoor niet meer betalen dan nodig is. Wel Big-4 kennis, niet de Big-4 overhead.

EMPLOYER/EMPLOYEES                                                                                                                                                                           Als werkgever hebt u te zorgen voor een correcte salarisberekening en juiste inhouding van belastingen, ook voor uw internationale werknemers. Die kennis hebt u meestal niet in huis. U wilt een ervaren adviseur met meer dan 20 jaar specialistische ervaring bij Big-4 kantoren. Daar wilt u wel voor betalen, maar niet meer dan nodig is.

VOORBEELDEN                                                                                                                                                                              

* Maatwerk, rekening houdend met uw persoonlijke omstandigheden.
* Belastingadvies bij een gesplitst salaris.
* Fiscaal advies bij koop of verkoop van een woning.
* Hulp bij de 30% regeling.
* Advies en hulp bij de sociale verzekeringsproblematiek.
* Hulp bij het terugvorderen van teveel betaalde belastingen.


KORTOM

* Persoonlijke aandacht
* Snelle dienstverlening
* Geen overbodig vakjargon, maar praktisch en bruikbaar advies.
* Meer dan 20 jaar internationale ervaring opgedaan bij Big-4 kantoren (Partner).
* Triple A kwaliteit, MKBtarief, waar voor uw geld.

Neem snel contact op voor meer informatie!

 B.T.W. PROBLEMATIEK

In 99% van de gevallen is de B.T.W. heel simpel, gaat het goed. Echter in specifieke gevallen wil er nog wel eens iets fout gaan. Fouten die bij een belastingcontrole worden ontdekt, waardoor u een forse naheffing krijgt, vermeerderd met een boete.

Andersom komt ook voor. Aftrekbare B.T.W. wordt niet teruggevorderd. Zonde. Veelal komt dit doordat B.T.W. dubbel in rekening is gebracht.

Met name op het gebied van overdrachtsbelasting en buitenlandse B.T.W. blijft het geld op straat liggen. Privé gebruik van de auto ziet uw accountant meestal wel.

* Bij vastgoedtransacties gaat nog wel eens wat mis.
* Ook bij intra communautaire transacties worden nogal eens fouten gemaakt.
* Due dilligence trajecten.
* Subsidies en B.T.W.-heffing.

Een vrijblijvend gesprek met een onafhankelijk adviseur kost u niets. Kan u veel geld opleveren.

* Onafhankelijk.
* Lage Overhead, kennis van Big-4, lagere tarieven.
* Academische achtergrond met pragmatische aanpak.
* Werkt samen met uw accountant.
* Constructief overleg met de fiscus.

Kortom, hebt u de afgelopen 5 jaar met een -deel van- deze problematiek te maken gehad, kan het geen kwaad om vrijblijvend contact op te nemen. U kunt er alleen maar bij winnen!

Laat geen geld onnodig liggen

Is B.T.W. een kostenpost?

B.T.W. lijkt heel simpel, maar doe je het niet goed, dan kan het ook een kostenpost zijn. Zeker met buitenlandse B.T.W. wil het nog al eens mis gaan.

Wil je het goed doen, dan zullen zowel de in- als uitgaande facturen glashelder moeten zijn. Dus ook moeten voldoen aan de wettelijke eisen.

Het nul-tarief in het buitenland is wel iets om even bij stil te staan. Voor reguliere leveringen aan afnemers in de Europese Unie. Echter doet de Nederlandse leverancier werkzaamheden ter plekke (dus in het buitenland), dan is de B.T.W. regelgeving van dat land van toepassing.

In een dergelijk geval moet je dus voor de fiscus wel aan kunnen tonen wat die werkzaamheden zijn geweest. Weet je wat een afhaalverklaring is? Weet je wat er op de verkoopfacturen moet staan?

Hoewel de B.T.W.-regelgeving in de Europese Unie geharmoniseerd is, heeft elk land toch zijn eigen interpretatie.

Uiteraard is het bepalen van het juiste B.T.W. tarief een eerste vereiste. Zeker bij een nieuwe klant wil je een goede eerste indruk maken.

Als je als Nederlands bedrijf goederen of diensten uit het buitenland inkoopt zal veelal het nultarief van toepassing zijn. Hiervan dient dan meestal toch aangifte te worden gedaan. Het is dan ook belangrijk dat je weet wanneer dat wel of niet hoeft.

Met name (Nederlandse) webshops hebben vaak niet in de gaten dat ze in het buitenland B.T.W.af moeten dragen als ze ook in Nederland leveren. Dit komt voor in die gevallen dat de producten worden geleverd via magazijnen van bijvoorbeeld Amazon. Die magazijnen zijn veelal in het buitenland gevestigd. In zulke gevallen moet je dan de B.T.W. in het buitenland afdragen.

Het is nu al zaak om je in de B.T.W. te verdiepen voor de toekomst. In 2022 komt er een nieuwe EU-wet. Bedrijven die zaken doen met klanten binnen de Europese Unie zijn dan verplicht om de B.T.W te berekenen volgens de wetgeving van dat land. In 2022 moeten elk kwartaal voor alle landen de B.T.W. bedragen worden gerapporteerd aan de fiscus in Heerlen. Nu zijn het nog 1 of 2 codes die bedrijven hanteren, dan worden het er veel meer. Dit is afhankelijk van het aantal EU-landen waar je zaken mee doet. Je zult dan rekening moeten houden met zeker 25 verschillende B.T.W. tarieven. Dat kunnen er nog meer worden als je ook producten levert waarop het lagere B.T.W. tarief van toepassing is.

Reden voor deze nieuwe regeling is de massale B.T.W. fraude In de Europese Unie. Men schat deze fraude op ongeveer 50 miljard euro per jaar. Dit wil men terugdringen. Vandaar dat het goed is om je nu al voor te bereiden op die nieuwe wetgeving. Het administratieve systeem dient tijdig te worden aangepast. Je moet weten wat de tarieven zijn welke er gelden. En sta ook eens stil bij de invloed die dat kan hebben op de cashflow. Kortom er is nog heel wat werk aan de winkel!